21/7/16

Η Βλαζάκη έβαλε τρικλοποδιά στην επίσκεψη Μπαλτά στην Αμφίπολη


του Γιώργου Ροδάκογλου
Ανοιχτή κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ Μαρίας Βλαζάκη και Αριστείδη Μπαλτά στο Υπουργείο Πολιτισμού. Η ίδια δείχνει να τον σνομπάρει και να αδιαφορεί για τις επιλογές του αλλά ταυτόχρονα «πριονίζει» και τη θέση του.
Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η επίσκεψη του υπουργού Πολιτισμού στην Αμφίπολη που έγινε απουσίας διευθυντικών στελεχών και φυσικά και της ίδιας, κάτι όμως που δεν συνέβη στην περίπτωση Νίκου Ξυδάκη όταν επισκέφτηκε τον τύμβο Καστά.
Η Γ.Γ του ΥΠ.ΠΟ ως σύγχρονη ιέρεια μηχανορραφεί με τελετουργικό τρόπο πίσω από την πλάτη του Αριστείδη Μπαλτά αφήνοντας τον κάθε φορά εκτεθειμένο .Τα πλοκάμια όμως όπως διαφαίνεται απλώθηκαν ακόμη και μέσα στο ταφικό μνημείο.
Στην συγκριμένη περίπτωση απέφυγε μια υπηρεσιακή ενημέρωση για την ανασκαφή προς τον υπουργό , ενώ δεν αποκλείεται να «φρόντισε» η ίδια ώστε να δοθούν στον κύριο Μπαλτά λάθος στοιχεία τα οποία χρησιμοποίησε εκείνος κατά τις επίσημες δηλώσεις του, όπως για παράδειγμα το αναληθές στοιχείο, ότι μέρος του έργου των ανασκαφών έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ .
Κομματικά στελέχη του ΖΥΡΙΖΑ εκτιμούν πάντως ότι η τακτική Βλαζάκη σε ότι αφορά το θέμα της Αμφίπολης είναι αυτή που προκάλεσε ένα έντονο αντιπερισπασμό στο μνημείο ενώ της καταλογίζουν σοβαρότατες ευθύνες ,εκφράζοντας την άποψη ότι η ίδια παρέσυρε, με την ανάληψη των καθηκόντων της, έναν ολόκληρο κομματικό μηχανισμό σε μια λάθος κατεύθυνση.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών στην προσπάθεια της να εξομαλύνει την κατάσταση, κάλεσε τον υπουργό Πολιτισμού να ισορροπήσει το θέμα που προκάλεσε η Γ. Γ του ΥΠΟ.ΠΟ η οποία σημειωτέον είναι η πλέον ανεπιθύμητη στην ιστορική περιοχή.
Και ενώ ο Αριστείδης Μπαλτάς ήταν στην Αμφίπολη η Μαρία Βλαζάκη εγκαινίαζε το αρχαίο θέατρο της Μήλου κάτι που δεν έχει ξαναγίνει έως τώρα καθώς εγκαίνια μνημείου ανάλογης εμβέλειας γίνονται μόνο από υπουργό.
Την περίοδο αυτή πάντως η Γενική Γραμματέας του ΥΠ.ΠΟ μέσα σ ένα βαρύ κλίμα πολιτικών εξελίξεων , επιχειρεί να δημιουργήσει ένα θετικό προφίλ γύρω από το όνομα της και ταξιδεύει στην επικράτεια εγκαινιάζοντας όλα τα έργα του ΕΣΠΑ της προηγούμενης πολικής ηγεσίας ενώ δεν διστάζει να τα εμφανίζει και ως δικό της πλεονέκτημα.
Στην πρόσφατη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Βέροια δεν δίστασε να φορέσει και μια μάσκα υποκρισίας αφού δήλωσε υπερήφανη για την αναστήλωση του Νότιου Κλίτους της παλιάς Μητρόπολης.
Μάλλον ξέχασε πολύ γρήγορα ότι, όταν η Αγγελική Κοτταρίδη έφερε το θέμα στο ΚΑΣ τότε είχε μειοψηφήσει και ακολούθησε από την ίδια ένα πόλεμος για το συγκεκριμένο έργο .Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.