26/3/16

Καρύδια: Μια υπερτροφή που πρέπει να εντάξεις στη διατροφή σου - Δες γιατί...


Τα καρύδια είναι ο καρπός του δέντρου Regia Juglans. Η «Regia Juglans» προέρχεται από τη λατινική λέξη «Jovis Glans», που σημαίνει «καρύδια για τους Θεούς». Σε πολλά μέρη του κόσμου, τα καρύδια θεωρήθηκαν ως η τροφή των θεών, και έτσι ο όρος regia ή βασιλική χρησιμοποιείται για τον καθορισμό αυτών των ξηρών καρπών.

Τα καρύδια καλλιεργήθηκαν για πρώτη φορά στην Περσία. Αυτοί οι ξηροί καρποί είχαν αρχικά καλλιεργηθεί στην Ασία και τη νοτιοανατολική Ευρώπη. Η ιστορία δείχνει ότι οι Έλληνες χρησιμοποίησαν το καρυδέλαιο στον 4ο αιώνα π.Χ., για να δημιουργήσουν όμορφες ζωγραφιές. Ορισμένοι πιστεύουν ότι το όνομα «καρύδι» (walnut) προέρχεται από τη γερμανική λέξη «walnuss orvelsche Nuss», ενώ άλλοι πιστεύουν ότι το όνομα έχει προέλθει από το αγγλοσαξωνικό «wealh» που σημαίνει ξένο και «huntu», που σημαίνει καρύδια.

«Πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τι άλλο είναι εκεί για να πω;» αναρωτιέται ο David L. Katz, MD, MPH, αναπληρωτής καθηγητής στο Yale School of Medicine.

Μια χούφτα καρύδια την ημέρα μπορεί να βοηθήσει... 

Για να μάθεις για τις -πολλές- ευεργετικές ιδιότητες των καρυδιών πάτησε εδώ...



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.