26/3/16

Πρωινό: 6+1 ιδανικές τροφές για το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας


Όπως σου είχα γράψει πριν από μερικές ημέρες, η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερη αν ξεκινήσεις να τρως πρωινό αποφεύγοντας κάποια συχνά λάθη......

Μπορεί να συνηθίζεις να παίρνεις έναν καφέ (συχνά και από τον δρόμο) και σιγά σιγά μέσα στη διάρκεια της μέρας, να τσιμπολογάς ό,τι βρεις μπροστά σου για να περιορίσεις την αίσθηση της πείνας, αλλά αυτό είναι από τα χειρότερα που μπορείς να κάνεις στον οργανισμό σου.

Παρακάτω θα δεις 6+1 ιδανικές τροφές για να συμπεριλάβεις στο πρωινό σου...

Προφανώς, δεν είναι οι μοναδικές τροφές που προτείνουμε για πρωινό, αλλά είναι αυτές που συνήθως μπορείς να βρεις εύκολα στα ράφια του σούπερ-μάρκετ, χωρίς να φας τον κόσμο ψάχνοντας!

1. ΒΡΩΜΗ
Η βρώμη περιέχει β-γλυκάνη, ένα είδος ίνας που έχει ήδη αποδειχθεί ότι βοηθάει στη μείωση της χοληστερόλης, όταν καταναλώνεται τακτικά. Επίσης, είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, φολικό οξύ και κάλιο.

2. ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Το γιαούρτι είναι μεγάλη πηγή ασβεστίου και μπορεί να υπερηφανεύεται για την αφθονία του σε πρωτεΐνη. Μπορεί επίσης να σε κάνει να νιώσεις αίσθημα πληρότητας όλο το πρωί. Επίλεξε ένα απλό, άπαχο γιαούρτι κι αν θες, πρόσθεσε κάποια φρούτα για να του δώσεις κάποια γλυκύτητα και άρωμα.

3. ΜΠΑΝΑΝΕΣ...

Διάβασε ποιες τροφές πρέπει να συμπεριλάβεις στο διατροφολόγιο σου πατώντας εδώ...



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.