3/1/16

Ασφάλεια και προστασία – Ο ρόλος της Αυτοάμυνας και της Αυτοπροστασίας στην ζωή μας


Συνεχίζοντας την πορεία μας και επενδύοντας στον τομέα εκπαίδευσης και στο κοινωνικό έργο, εγκαινίαζουμε το 2016 δημιουργώντας μια σειρά μαθημάτων – ενδεικτικών συμβουλών γενικού περιεχομένου, ελεύθερης πρόσβασης στον καθένα μέσω σχετικών αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα.

Με συχνά άρθρα θα προσπαθήσουμε να παρέχουμε πληροφόρηση – εκπαίδευση σε ότι αφορά τον τομέα ασφάλεια. 

Σκοπός και στόχος μας ο ενημερωμένος πολίτης.

Η δύναμη μας είναι η συμμετοχή σας, το κέρδος σας;  η επιβίωση σας.

Εξετάζοντας και αναλύωντας την τεράστια αύξηση της εγκληματικότητας, τόσο σε Εθνικό όσο και Διεθνή επίπεδο, διαπιστώνουμε ότι η αλματώδης αυτή ανάπτυξη οφείλεται στο ότι στην καθημερινότητα μας πλέον εντάζονται νέες μορφές βίας για τις οποίες λίγα γνωρίζει κάθε απλός πολίτης, με αποτέλεσμα σε κάποια αντιπαράθεση να κυριαρχεί ο φόβος και το στρες.

Ο φόβος και το στρες είναι δύο αμυντικοί μηχανισμοί του σώματος μας που έχουν ως σκοπό να μας ενεργοποιήσουν στον επερχόμενο κίνδυνο. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε λοιπόν είναι να μάθουμε να συνεργαζόμαστε και να δουλεύουμε μαζί τους.

Η Αυτοπροστασία είναι το κομμάτι αυτό που πρέπει πάντα να προηγείται ή να συνοδεύει την εκπαίδευση πάνω σε θέματα Αυτοάμυνας. Και όταν αναφερόμαστε στην Αυτοπροστασία επικεντρώνουμε στο κομμάτι της προετοιμασίας που πρέπει να έχουμε ώστε να δούμε ή να προβλέψουμε τον κίνδυνο με σκοπό πάντα να είμαστε ένα βήμα μπροστά από τον επιτιθέμενο.

Η Αυτοάμυνα έρχεται να ολοκληρώσει την εκπαίδευσή μας πάνω στον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε, βελτιώνει την φυσική μας κατάσταση, την μυϊκή μας ενδυνάμωση και μέσα από πραγματοποίηση ρεαλιστικών σεναρίων κατά την διάρκεια αυτής, επιτυγχάνεται η κατά το μέγιστο απόλυτη προσομείωση σε αληθινές συνθήκες εμπλοκής.

Στέφανος Λιατόπουλος

Πρόεδρος KAPAP ACADEMY GREECE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.