7/11/15

Οι φυλακές στην ηλεκτρονική εποχή


Νέο «ηλεκτρονικό» πρόσωπο αποκτούν πλέον όλες οι φυλακές της χώρας. 

Για πρώτη φορά και τα 33 σωφρονιστικά καταστήματα θα συνδεθούν ηλεκτρονικά με το Yπουργείο Δικαιοσύνης για την παρακολούθηση του χώρου των φυλακών, των κρατουμένων και τον έλεγχο όσων συμβαίνουν κάθε στιγμή της ημέρας. 

Όλες οι φυλακές θα περάσουν στην ηλεκτρονική εποχή, αφού θα είναι σε on line σύνδεση με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, την Ελληνική Αστυνομία, τα δικαστήρια της χώρας, την Επάνοδο (φορέας για την επανένταξη των κρατουμένων) και την Ελληνική Στατιστική Αρχή. 

Μέσω της ηλεκτρονικής διασύνδεσης των φυλακών δίνεται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης η δυνατότητα να έχει ανά πάσα στιγμή οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεται για κάθε ένα από τα σωφρονιστικά καταστήματα, τους κρατούμενους, το προσωπικό, τις προμήθειες κτλ. 

Το συνολικό κόστος του έργου, το οποίο ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2014 και θα παραδοθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης στις 16 Νοεμβρίου του 2015 ανήλθε στα 3.067.973 εκατομμύρια ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαικό Ταμείο. 

«Το συγκεκριμένο σύστημα δεν είναι η υλοποίηση του συγκεντρωτισμού, αλλά η υλοποίηση της διαφάνειας», δήλωσε κατά την παρουσίαση του έργου ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος επισημαίνοντας οτι σε αυτή τη δεύτερη φάση διακυβέρνησης στόχος του Υπουργείου είναι η αναβάθμιση των δομών. 

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής, Ευτύχης Φυτράκης, χαρακτήρισε το έργο ως «τη σημαντικότερη τομή στη σωφρονιστική διοίκηση επισημαίνοντας εφεξής ότι ο κάθε διευθυντής και η κάθε υπηρεσία των φυλακών, όπως επίσης το Υπουργείο, η ΕΛ.ΑΣ. θα έχουν πλήρη εικόνα για το κάθε σωφρονιστικό κατάστημα σε "real time"».



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.