4/10/16

Ο Αρκάς σταματά να δημοσιεύει τα σκίτσα του στα social media επειδή τα πλαστογραφούν


Στην απόφαση να αποσύρουν τα αγαπημένα σκίτσα του από τα social media, προχώρησαν ο δημοφιλής σκιτσογράφος Αρκάς και οι διαχειριστές της σελίδας του στο Facebook.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση που ανήρτησαν, βασικός λόγος είναι το γεγονός ότι τα σκίτσα του «πλαστογραφούνται» από τον οποιονδήποτε, ανεξαρτήτως πολιτικού χώρου, για λόγους προπαγάνδας.

Ωστόσο ο πάντα δημιουργικός και καυστικός Αρκάς δεν σταματά την τόσο επιτυχημένη εδώ και δεκαετίες επικοινωνία του με το κοινό του. Έτσι όλοι οι «ήρωές» του θα είναι κοντά μας με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο που μας συστήθηκαν. Μέσα από τα βιβλία του...

Η ανακοίνωση που αναρτήθηκε έχει ως εξής:

«Τα μόνα που θα ανεβάζουμε πια είναι αυτά τα links και αναγγελίες για τα καινούρια βιβλία του Αρκά. Δυστυχώς ο Αρκάς αδιαφορεί για τα likes κι έτσι δεν πρόκειται να δώσει καινούριο σκίτσο στο fb, όσο υπάρχουν fake σελίδες με το όνομά του. Πλαστογραφούνται συνεχώς σκίτσα του στο διαδίκτυο και χρησιμοποιούνται από δεξιούς, αριστερούς και φασίστες για προπαγάνδα. Κάθε ψεύτικη σελίδα μπορεί να ανεβάσει τέτοια σκίτσα (κάποιες το κάνουν ήδη) και να παραπλανήσει ακόμα περισσότερο τον κόσμο διασύροντας το όνομά του.Τα γνήσια σκίτσα του Αρκά οι γνήσιοι φίλοι της δουλείας του θα τα βρίσκουν εκεί που τα εύρισκαν 35 χρόνια τώρα: στα βιβλία του. Ίσως είναι καλύτερα έτσι. Οι μόνοι που χάνουν είναι οι περιστασιακοί φίλοι του Αρκά που τον έμαθαν απ’ το Internet και οι πλαστογράφοι των σκίτσων του ή του ονόματός του», αναφέρει κατά γράμμα το κείμενο.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.