28/7/16

Βόλος: Συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών


Συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης στο Βόλο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μαγνησίας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, τρεις ημεδαποί και συγκεκριμένα δύο άντρες, ηλικίας 51 και 52 ετών και μία 40χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για, τα κατά περίπτωση, αδικήματα της διακίνησης και καλλιέργειας ναρκωτικών, καθώς και της παράβασης του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατέλαβαν τον 51χρονο να επιβαίνει σε δίκυκλη μοτοσικλέτα και να κατέχει μία συσκευασία με ηρωίνη, βάρους (101,7) γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.

Ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, σύμφωνα με τα οποία ο 51χρονος συνεργάζεται με τον 52χρονο, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου εντόπισαν τον 52χρονο μαζί με τη 40χρονη συλληφθείσα, επιβιβαζόμενους σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, και τους ακινητοποίησαν.

Στην κατοχή των δραστών, καθώς και σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν τόσο στο προαναφερόμενο αυτοκίνητο, όσο και στις οικίες τους, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

-τρεις συσκευασίες με ηρωίνη, βάρους (63,19) γραμμαρίων,
-δύο νάιλον συσκευασίες με μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης,
-ένα καλλιεργούμενο δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους (62) εκατοστών,
-μικροποσότητα σπόρων κάνναβης, ανάμεικτων με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης,
-τρεις ζυγαριές,
-μία νάιλον συσκευασία με χύμα καπνό, βάρους (160,57) γραμμαρίων, χωρίς την ειδική ένσημη ταινία φορολόγησης,
-ένα κινητό τηλέφωνο και
-το χρηματικό ποσό των (2.320) ευρώ.

Παράλληλα, κατασχέθηκαν το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και η δίκυκλη μοτοσικλέτα, ενώ η κατασχεθείσα ποσότητα καπνού θα αποσταλεί στο Τελωνείο Βόλου για τον προσδιορισμό των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων.



Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ το προανακριτικό έργο διεξάγει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.