13/5/16

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στη Λέσβο


Εξαρθρώθηκε, μετά από έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Μυτιλήνης, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στη Λέσβο.

Ήδη συνελήφθησαν, τέσσερις Έλληνες (τρεις άνδρες και μια γυναίκα), ηλικίας 32, 33, 45 και 21 ετών, αντίστοιχα, ως μέλη της οργάνωσης, καθώς και δύο ακόμα Έλληνες (ένας άνδρας και μια γυναίκα), ηλικίας 40 και 36 ετών, κατηγορούμενοι κατά περίπτωση, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, σχηματίσθηκε και σε βάρος ενός 30χρονου Έλληνας ο οποίος και θεωρείται ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης, ο οποίος είναι κρατούμενος φυλακών, ενώ στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται και εννέα ακόμη άτομα, που ενέχονται στην προμήθεια, πώληση και κατοχή ναρκωτικών. 

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τους τελευταίους δύο μήνες τουλάχιστον, συγκροτήθηκε εγκληματική ομάδα την οποία διεύθυνε ο 30χρονος, με δομημένη, διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, με αποκλειστικό σκοπό την εμπορία, διακίνηση και διάθεσή ναρκωτικών, στην ευρύτερη περιοχή της Λέσβου. Τα μέλη του κυκλώματος προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες και κυρίως ηρωίνη, από διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, τις οποίες στη συνέχεια μετέφεραν και διέθεταν στη Λέσβο, Ενώ εκτιμάται ότι η συγκεκριμένη οργάνωση διακίνησε στο νησί, το τελευταίο δίμηνο, πάνω από ένα κιλό ηρωίνη.
   
Στο πλαίσιο των ερευνών, στις οποίες συμμετείχε και αστυνομικός σκύλος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- Ποσότητα ηρωίνης βάρους 245 γραμμαρίων περίπου,
- 17 κινητά τηλέφωνα
- 29 ναρκωτικά χάπια,
- Οκτώ κάρτες κινητής τηλεφωνίας (sim),
- Το χρηματικό ποσό των 2.170 ευρώ,
- Ένα αυτοκίνητο και μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, τα οποία χρησιμοποιούνταν για τη διακίνηση των ναρκωτικών 
- Διάφορα έγγραφα και σύνεργα επεξεργασίας ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης ενώ στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, εξετάζονται οι διασυνδέσεις της εγκληματικής οργάνωσης, το εύρος της δραστηριότητάς της, καθώς και το χρονικό διάστημα που ενέχεται στη διακίνηση, διάθεση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.