13/5/16

7 Τρόποι να μειώσετε το στρες


Οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής, οι υποχρεώσεις και η καθημερινότητα μας προκαλούν στρες. Συνεπώς, το στρες είναι δύσκολο να το αποφύγουμε αλλά επειδή κάνει πολύ κακό στην υγεία μας θα πρέπει σίγουρα να το μειώσουμε. Ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχουμε αυτό είναι να καταφέρουμε να διαχειριστούμε το στρες. Οι ακόλουθες στρατηγικές θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε το στόχο μας.
1) Κοιμηθείτε αρκετά
Η έλλειψη και η κακή ποιότητα ύπνου μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τη διάθεση, την πνευματική εγρήγορση, τα επίπεδα ενέργειας και τη σωματική υγεία.
2) Χρησιμοποιήστε τεχνικές χαλάρωσης
Μερικά λεπτά διαλογισμού καθημερινά μπορούν να μειώσουν το άγχος. Ερευνητές υποστηρίζουν ότι ο διαλογισμός μπορεί να διαφοροποιήσει τις νευρικές οδούς του εγκεφάλου κάνοντάς μας πιο ανθεκτικούς στο στρες. Επίσης, μια ιδιαίτερα χαλαρωτική άσκηση είναι οι βαθιές ανάσες. Ένα πεντάλεπτο διάλειμμα εισπνέοντας από τη μύτη και εκπνέοντας από το στόμα με αργό, σταθερό ρυθμό μπορεί να καταπολεμήσει το στρες μειώνοντας τους καρδιακούς παλμούς και την πίεση του αίματος. Ακόμη, η γιόγκα και οι ασκήσεις χαλάρωσης των μυών είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές στην αποβολή του στρες.
3) Δυναμώστε το κοινωνικό σας δίκτυο
Ένα από τα καλύτερα όπλα κατά του στρες είναι η κοινωνικοποίηση και η επαφή με άλλους, ιδιαίτερα πρόσωπο με πρόσωπο. Όταν συζητάμε το πρόβλημά μας με κάποιον άλλο, «βγάζουμε ο βάρος από μέσα μας» ενώ ταυτόχρονα ο συνομιλητής μας μπορεί να μας δώσει μια καλή συμβουλή.
4) Διαχειριστείτε το χρόνο σας σωστά
Μια βασική πηγή άγχους και στρες είναι η κακή διαχείριση χρόνου. Όσο καλύτερα οργανώσετε το χρόνο σας και έχετε ισορροπία ανάμεσα στη δουλειά και την προσωπική σας ζωή, τόσο λιγότερο θα υποφέρετε από στρες.
5) Δώστε λύσεις
Μην επιτρέπετε στις στρεσσογόνες καταστάσεις να διογκώνονται. Βρείτε λύσεις και διαπραγματευτείτε σε θέματα που αφορούν τόσο τη δουλειά όσο και το σπίτι.
6) Αθληθείτε
Όλα τα είδη των ασκήσεων, όπως γιόγκα, περπάτημα, στρέτσινγκ κ.α., μπορούν να καταπολεμήσουν την κατάθλιψη και το άγχος. Όταν γυμναζόμαστε ο εγκέφαλός μας ελευθερώνει ουσίες που μας δίνουν αίσθημα ευφορίας και μας βοηθούν να καταπολεμήσουμε το στρες.
7)Μιλήστε 
Μην ντρέπεστε και μη διστάζετε να ζητήσετε βοήθεια από το σύντροφό σας, την οικογένεια και τους φίλους σας. Αν το άγχος και το στρες συνεχίζουν να σας ταλαιπωρούν τότε απευθυνθείτε στον ιατρό σας και ζητήστε τη βοήθειά του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.