24/4/16

Αφουγκραζόμενοι την ανάπτυξη της εγκληματικότητας και των νέων μορφών απειλών στην χώρα μας, στις 24/04/2016 ο κ. Λιατόπουλος Στέφανος μας παραχώρησε συνέντευξη για την Αυτοπροστασία – Αυτοάμυνα που διδάσκεται μέσα από την ακαδημία της KAPAP.


Αυτοάμυνα – Αυτοπροστασία και KAPAP Ξεκινώντας να αναλύσουμε το σύστημα της KAPAP ACADEMY και το γιατί κάποιος να εκπαιδευτεί σε αυτό, θα σταθούμε σε δύο έννοιες τις οποίες πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε – αυτοάμυνα και αυτοπροστασία. Τι είναι η αυτοπροστασία; Αυτοπροστασία είναι το στάδιο της διανοητικής προετοιμασίας που πρέπει να βρίσκεται ο καθένας μας, ώστε να μπορέσει σε μικρό χρονικό διάστημα να αντιληφθεί και να αντιδράσει κατάλληλα σε ενδεχόμενη απειλή. Τι είναι η αυτοάμυνα; Αυτοάμυνα είναι το σύνολο των αντιδράσεων σε μία επίθεση που γίνεται «τώρα», είναι αυτές οι ενέργειες που πρέπει να κάνω ώστε να ακυρώσω το πλάνο επίθεσης του δράστη εναντίον μου.
Η επιβίωση είναι ένα ανθρώπινο ένστικτο που συνοδεύεται από πολλούς παράγοντες που επηρεάζουν το αποτέλεσμα (ψυχολογία, στρες, άγχος, φόβος κ.λ.π.) Στην KAPAP ACADEMY η εκπαίδευση ξεκινάει με την διαχείριση της κατάστασης ώστε η απεμπλοκή από αυτήν να είναι ο κυρίαρχος στόχος μας. Η εκπαίδευση χωρίζεται σε τρεις τομείς: Φυσική κατάσταση, Μυϊκή ενδυνάμωση και τακτικές. Η δομή εκπαίδευσης έχει ως σκοπό να δημιουργήσει στον εκπαιδευόμενο ένα περιβάλλον ρεαλιστικότητας και άμεσης αντίδρασης χρησιμοποιώντας αντανακλαστικές αντιδράσεις. Στο 90% των επιθέσεων που έχουν πραγματοποιηθεί, ο αιφνιδιασμός του θύματος ήταν ο παράγοντας που οριστικοποίησε το αποτέλεσμα της επίθεσης. Το σύστημα εκπαίδευσης περιλαμβάνει ρεαλιστικές ασκήσεις και προσομοιώσεις καταστάσεων οι οποίες προετοιμάζουν τον εκπαιδευόμενο για αυτό που θα αντιμετωπίσει στην αληθινή συμπλοκή. Απλές και ευκολοκατανόητες τακτικές ώστε να είναι εύκολο στην εκμάθηση και εφαρμογή του από όλους. Επενδύουμε στο κομμάτι που λέγεται αυτοπροστασία, ώστε να οδηγήσουμε τον εκπαιδευόμενο στην ενεργοποίηση της σκέψης, αντίληψης και εγρήγορσης ώστε κάθε στιγμή να είναι προετοιμασμένος να αποφύγη μια συμπλοκή και όταν δεν είναι εφικτό αυτό, να ενεργήσει δυναμικά στοχεύοντας στην επιβίωση του.
Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου εκπαίδευσης της KAPAP ACADEMY
Απλό και εύκολο στην εκμάθηση του • Ενισχύει την μηχανική του σώματος και των μυών για καλύτερη απομνημόνευση • Ετοιμάζει τον ασκούμενο να αντιμετωπίσει απρόβλεπτες καταστάσεις • Ανυψώνει την αγωνιστικότητα • Ανυψώνει την αυτοπεποίθηση • Ενσωματώνει καινοτόμες και μοναδικές μεθόδους εκπαίδευσης • Ισχύει για όλους, ανεξάρτητα από το μέγεθος τους, την δύναμη ή το φύλο τους • Δοκιμασμένο κάτω από τις πιό απαιτητικές συνθήκες στις Ειδικές Δυνάμεις • Ρεαλιστική εκπαίδευση με σενάρια κάτω από πραγματικά δεδομένα • Η εκπαίδευση στην ακαδημία KAPAP επικεντρώνεται στην επίτευξη ισορροπίας μεταξύ όλων των πτυχών μάχης.
Αυτοάμυνα και γυναίκα
Έχει επικρατήσει σήμερα η αντίληψη ότι μια γυναίκα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μια επίθεση λόγο σωματικής διάπλασης ή λόγο μυϊκής δύναμης, αυτό φυσικά δεν είναι πραγματικότητα, καθώς και η σκέψη της πλειοψηφίας των γυναικών ότι «δεν θα συμβεί ποτέ σε μένα». Στην KAPAP ACADEMY εκπαιδεύουμε την γυναίκα όπως κάθε άλλο εκπαιδευόμενο μέσα από ρεαλιστικά δεδομένα και βλέπουμε καθημερινά ότι το αποτέλεσμα είναι τόσο θετικό ώστε οι αντιδράσεις και οι ενέργειες τους σε μια επίθεση να είναι σε υψηλό επίπεδο ικανοποιητικές με τελικό στόχο την επιβίωση τους. Αυτοάμυνα και παιδί Ένας ιδιαίτερος τομέας είναι αυτός της εκπαίδευσης των παιδιών σε θέματα Αυτοάμυνας – Αυτοπροστασίας. Τα παιδιά πολλές φορές είναι θύματα κάθε μορφής βίας, η προσπάθεια μας με ένα ευέλικτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, επικεντρώνεται στο να τους δώσουμε απλές τεχνικές σε παιχνιδιώδη πολλές φορές μορφή και έναν τρόπο σκέψεις που θα τα βοηθήσουν να αποφύγουν καταστάσεις απειλών. Μέσα από αυτήν την εκπαίδευση τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να αυξήσουν την αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση τους. 
Εκπαιδευτής
Σε αυτό το κομμάτι η KAPAP ACADEMY «χτύπησε την γροθιά στο μαχαίρι» έκοψε την πελατειακή σχέση και την δημιουργία εκπαιδευτών των «5 ημερών». Μετά από πρόταση της KAPAP ACADEMY GREECE προς τον ιδρυτή της KAPAP κ. ALBERT TIMEN, εγκρίθηκε το νέο πρόγραμμα πιστοποίησης εκπαιδευτών μέσω ΚΔΒΜ ΙΙ, το οποίο περιλαμβάνει 80 ώρες μαθήματα θεωρητικού τομέα με την εξής θεματολογία: Πρώτες Βοήθειες, Μάρκετινγκ, Προπονητική, Ανατομία. Διατροφή, Εργοφυσιολογία, Φυσικοθεραπεία, Ψυχολογία, Παιδαγωγική, Παιδοψυχολογία, Επικοινωνία, Αυτοπροστασία με εισηγητές καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και 80 ώρες μαθήματα πρακτικού τομέα με θεματολογία: τακτικές και ανάλυση του συστήματος στην πράξη. Επιλέξαμε μια δύσκολη πορεία στην επιλογή των εκπαιδευτών αλλά πιστεύουμε ότι καλύτερα να έχουμε μια μικρή ομάδα επαγγελματιών άρτια εκπαιδευμένη, παρά Φωνασκούντες, Πτυχιολάτρεις και ΕΓΩτοξικούς γύρω μας. Το κόστος αυτής της επιλογής είναι η αμοιβή μας από την υποστήριξη σας. 
«Στους γονείς οφείλομεν το ζην, στους δε διδασκάλους το ευ ζην»
Μέγας Αλέξανδρος, 356-323 π.Χ.,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.