24/1/16

Ο υπολογιστής «μιλάει» πιο πολύ από τους μάρτυρες στη δίκη για το διπλό φονικό της Μάνης


Με καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας, αλλά και του μεγαλύτερου αδελφού του 19χρονου δράστη από την Καλαμάτα, συνεχίσθηκε χθες στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, στο Γύθειο, η δίκη των δύο νεαρών για τη δολοφονία πέρυσι τον Αύγουστο στη Μάνη του 26χρονου Καλαματιανού Κωνσταντίνου Σγούρου και του 25χρονου Ιωάννη Κομμάτη από τη Σάμο.

Από τη χθεσινή ημέρα ξεχώρισαν οι αναφορές πως η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαπίστωσε ότι από τον υπολογιστή του 19χρονου δράστη από την Καλαμάτα, από τη σύλληψή του έως και την κατάσχεση του μηχανήματος, είχαν σβηστεί συνολικά 678 αρχεία, ανάμεσά τους φωτογραφίες του με όπλα, όπως και 130 αρχεία «πιθανόν πορνογραφικού υλικού ανηλίκων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η έκθεση.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην προσωπικότητά του, με τον αδελφό του να παραδέχεται σε ερωτήσεις ότι μερικούς μήνες πριν από τις δολοφονίες είχε σπάσει σε κάποιο περιστατικό το χέρι της μητέρας του, ενώ παλαιότερα είχε χτυπήσει καθηγητή του.

Καταθέσεις

Η δίκη ξεκίνησε χθες το πρωί με την κατάθεση και του δεύτερου αδελφού του θύματος Κώστα Σγούρου, ενώ ακολούθησε η κατάθεση φίλου του θύματος που το μοιραίο βράδυ ήταν μαζί στην Καλαμάτα, πριν τα δύο θύματα φύγουν για το μοιραίο ραντεβού με τους δράστες. Επίσης, ήταν αυτός που μίλησε τελευταία φορά στο τηλέφωνο με τον Κώστα Σγούρο, όταν ήδη είχαν ξεκινήσει για το ραντεβού.

Αμέσως μετά κατέθεσε συγγενής του 19χρονου δράστη από τη Μάνη, μια ανάρτηση του οποίου εκείνη την περίοδο στο facebook οδήγησε τις Αρχές να εξετάσουν πιθανή συμμετοχή του στο έγκλημα, η οποία τελικά αποκλείσθηκε. Και χθες διαβεβαίωσε ότι δε γνώριζε κάτι για τις δολοφονίες, ούτε πριν ούτε όταν έγιναν.

Ακολούθησε κατάθεση της κοπέλας του θύματος από τη Σάμο, Γιάννη Κομμάτη, ενώ δεν παρέστη για να καταθέσει η αρραβωνιαστικιά του Κώστα Σγούρου και το δικαστήριο ζήτησε να κληθεί εκ νέου και να καταθέσει σήμερα.

Επίσης, κατά τη διαδικασία αναφέρθηκε ότι οι ουσίες που βρέθηκαν στο σπίτι του θύματος Κώστα Σγούρου δεν ήταν στερεοειδή αναβολικά, αλλά πρωτεΐνες, όπως έδειξε η εξέτασή τους.

Σβησμένα αρχεία

Η διαδικασία χθες ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα με την κατάθεση του αδελφού του 19χρονου δράστη από την Καλαμάτα. Η κατάθεσή του διήρκεσε αρκετή ώρα και δέχτηκε «βροχή» ερωτήσεων. Ιδιαίτερα για τα όσα αναφέρει το πόρισμα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ότι μετά τη σύλληψη των δύο δραστών σβήσθηκαν από το σκληρό δίσκο του υπολογιστή του 678 αρχεία, ενώ αναφέρει ότι κάποια από αυτά, συγκεκριμένα 130, πιθανόν να περιέχουν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Επίσης, ρωτήθηκε για το αν είναι γραμμένος σε σκοπευτικό όμιλο και την εν γένει συμπεριφορά του, για την οποία άλλωστε και το ίδιο το βούλευμα αναφέρει ότι «υπέβοσκε και αθόρυβα καλλιεργούσε τάσεις εκδήλωσης αλόγιστης βίας», ενώ τα όπλα «είχαν γίνει η δεύτερή του φύση».

Η διαδικασία θα συνεχισθεί σήμερα με τις καταθέσεις των υπόλοιπων μαρτύρων του κατηγορητηρίου, ενώ και χθες οι δύο δράστες παρακολουθούσαν με σκυμμένα κεφάλια και ανέκφραστοι.

ΠΗΓΗ: tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.