22/12/15

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τσεχίας - Ανακαλείται ο Έλληνας πρέσβης στην Πράγα


Τον Έλληνα πρέσβη Παναγιώτη Σαρρή στην Πράγα ανακαλεί για περαιτέρω διαβουλεύσεις στην Αθήνα το υπουργείο Εξωτερικών ύστερα από απόφαση του υπουργού Νίκου Κοτζιά και τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού. 

  Η συγκεκριμένη ενέργεια έρχεται ως απάντηση στις δηλώσεις του Τσέχου προέδρου, Μίλος Ζέμαν, σύμφωνα με τις οποίες η χώρα του θα προσχωρήσει στη ζώνη του ευρώ την επόμενη μέρα της αποχώρησης της Ελλάδας από αυτή. 

  Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικές ημέρες και πιο συγκεκριμένα στις 18/12, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Κωνσταντίνος Κούτρας είχε σχολιάσει σχετικά: ««Η Τσεχία είναι κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης χάρις και στην Ελλάδα. Ουδέν περαιτέρω σχόλιο, επί του παρόντος». 

  Με αυτό τον τρόπο δόθηκε αρκετός χρόνος στην κυβέρνηση της Τσεχίας να ανασκευάσει τις δηλώσεις του προέδρου της χώρας. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη, με την ελληνική πλευρά να ζητά την ανάκληση του Έλληνα πρέσβη στην Πράγα. 

  Σε διπλωματικό επίπεδο, όπως είναι ευρέως γνωστό, η ανάκληση πρέσβη αποτελεί το τελευταίο βήμα πριν τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ δύο χωρών. Περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση των Τσέχων.  


   Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.