14/12/15

Μπλόκο σε 52 κιλά χασίς στα Ιωάννινα


Πενταμελή εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ., προχωρώντας στην κατάσχεση 52 κιλών χασίς το μεσημέρι της Κυριακής, κοντά στο χωριό Βασιλόπουλο Ιωαννίνων.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερις Έλληνες και μία 29χρονη υπήκοος Ρουμανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, μεταφοράς και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών.

Με συντονισμένη επιχείρηση, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, έπειτα από επισταμένη έρευνα, έστησαν μπλόκο στο μικρό ορεινό χωριό της μεθορίου με την Αλβανία.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν ένα αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ένας 42χρονος Έλληνας και κατά την έρευνα που ακολούθησε στο εσωτερικό του και συγκεκριμένα στον χώρο των αποσκευών, βρέθηκαν έξι δέματα χασίς, βάρους 52 κιλών.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, εντοπίστηκαν στην ίδια περιοχή, ακόμη δύο οχήματα, στα οποία επέβαιναν οι υπόλοιποι συλληφθέντες. Όπως διαπιστώθηκε, συνόδευαν το αυτοκίνητο το οποίο μετέφερε τα ναρκωτικά και λειτουργούσαν ως προπομποί, δηλαδή έλεγχαν το δρομολόγιο για τυχόν παρουσία αστυνομικών κατά μήκος της διαδρομής.

Εκτός από το χασίς, κατασχέθηκαν τα τρία αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών, καθώς και επτά κινητά τηλέφωνα με οκτώ κάρτες SIM, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους και τη μεταξύ τους επικοινωνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.