7/11/15

Hackers κατάφεραν να 'σπάσουν' την ασφάλεια iPhone εξ' αποστάσεως Διεκδικούν αμοιβή 1 εκατ. δολαρίων


Μια ομάδα χάκερς υποστηρίζει ότι κατάφερε να σπάσει εξ' αποστάσεως την ασφάλεια ενός iPhone, κάνοντας το λεγόμενο 'jailbreak' που επιτρέπει την εγκατάσταση εφαρμογών εκτός App Store και τώρα διεκδικούν την αμοιβή του ενός εκατομμυρίου δολαρίων που είχε ορίσει μια εταιρεία online ασφάλειας, σε όποιον μπορούσε να αποδείξει ότι το έπραξε. 
Η αμφιλεγόμενη εταιρεία Zerodium που παρέχει υπηρεσίες hacking σε κυβερνήσεις σε μεγάλες εταιρείες και οργανισμούς, με την παραπάνω πράξη της στόχευε να κάνει επίδειξη δύναμης και να επωφεληθεί από το σπάσιμο ασφάλειας των iPhone, ισχυρόζονται αρκετά δημοσιεύματα αφού η δυνατότητα hacking ενός iPhone εξ' αποστάσεως, είναι κάτι που αρκετές κυβερνήσεις θα πλήρωναν αδρά για να έχουν τη δύναμη να κάνουν, με σκοπό τις υποκλοπές.   
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα είχε ξεσπάσει διαμάχη μεταξύ μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και της Apple, με αφορμή το γεγονός ότι η εταιρεία έχει κάνει την κρυπτογράφηση των συσκευών της σχεδόν 'αδιαπέραστη'. Γεγονός που η Zerodium αμφισβητεί ανοιχτά με την παραπάνω ενέργειά της. Τελευταία φορά που κάποιος είχε καταφέρει να κάνει jailbreak σε iPhone από απόσταση, μέσω ενός browser και μιας πολύπλοπκης διαδικασίας, ήταν προ τριετίας, λίγο μετά την κυκλοφορία του iOS 7.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.