30/11/15

Έξι μετάλλια για την ελληνική άρση βαρών σε πάγκο στο Ευρωπαϊκό του Έγκερ


Με απολογισμό δύο χρυσά, ένα ασημένιο και τρία χάλκινα μετάλλια, καθώς και την 4η θέση στην γενική βαθμολογία ανδρών/γυναικών, επέστρεψε η εθνική μας ομάδα άρσης βαρών σε πάγκο από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Έγκερ. Στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου των νικητών βρέθηκαν ο κάτοχος δύο μεταλλίων σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, Παύλος Μάμαλος (107κ.)( καθώς και ο Δημήτρης Μπακοχρήστος (54κ.). Ο Μάμαλος σήκωσε 225 κιλά στην πρώτη προσπάθεια και 235 στην δεύτερη, ενώ είχε δύο άκυρες στα 242.5 κιλά, όταν δηλαδή προσπάθησε να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ της κατηγορίας του. Όσον αφορά στον Μπακοχρήστο σήκωσε 176 κιλά στην δεύτερη προσπάθεια, ενώ στην τρίτη προσπάθησε να καταρρίψει το δικό του ευρωπαϊκό ρεκόρ που κατέχει από εφέτος στο Αλμάτι (181κ.), όμως δεν μπόρεσε να σηκώσει τα 182 κιλά.

Το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο Πασχάλης Κουλούμογλου στα 59 κιλά με επίδοση 164 κιλά που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ, ενώ τα χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν οι Κώστας Δήμου στα +107 κιλά (216κ.), Νίκος Γκουντάνης στα 72 κιλά (187κ.) και Αναστάσιος Μπάος στα 97 κιλά (186κ., νέο πανελλήνιο ρεκόρ). Να σημειωθεί ότι ο τελευταίος ταξίδεψε στην Ουγγαρία με την οικονομική συμβολή του Ομίλου Υγεία.

«Ήταν αρκετά δυνατό πρωτάθλημα με πολλές συμμετοχές. Είμαι ικανοποιημένος από τη συγκομιδή μεταλλίων, απλά θα ήθελα να είχαμε κάνει το επτά στα επτά, κάτι που θα είχε συμβεί εάν είχε πάρει μετάλλιο και ο Μωυσιάδης. Κυνηγούσαμε τα όρια για το Ρίο και παίξαμε λίγο επιθετικά. Κάποιοι θα μπορούσαν να σηκώσουν λίγα περισσότερα κιλά, αλλά σε γενικές γραμμές πήγαμε καλά», είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Δημήτρης Ιωαννίδης αναφερόμενος στην ελληνική παρουσία στο Ευρωπαϊκό του Έγκερ.

Όσον αφορά στην υπόθεση «Ρίο 2016» και τις ελληνικές προκρίσεις, ο Έλληνας προπονητής είπε πως «οι λίστες κλείνουν 28 Φεβρουαρίου. Μέχρι στιγμής μέσα στις προκρίσεις είναι τρεις αθλητές και συγκεκριμένα οι Μάμαλος, Δήμο και Μπακοχρήστος, όμως μπορούν να μπουν και οι Μωϋσιάδης και Γκουντάνης, εάν αλλάξει κατηγορία. Όλα θα κριθούν τον Φεβρουάριο στην Κουάλα Λουμπούρ, εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί το ανοιχτό πανασιατικό κύπελλο. Το καλύτερο σενάριο θα ήταν να έχουμε πέντε Έλληνες αθλητές στο Ρίο. Μακάρι να το πετύχουμε».

Σχετικά με την κατηγορία του Μάμαλου, εκεί όπου φάνηκε πως... πέφτουν κορμιά λόγου του τεράστιου ανταγωνισμού, είπε πως «θεωρώ πως τρεις αθλητές θα διεκδικήσουν την πρώτη θέση στο Ρίο. Εάν ο Μάμαλος δουλέψει σωστά και είναι καλά στην υγεία του, έχει τη δυνατότητα να πανηγυρίσει την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου».

Ο Δημήτρης Ιωαννίδης ευχαρίστησε την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ για την άψογη συνεργασία, ενώ στάθηκε στο θέμα τον χορηγών «οι οποίοι, ειδικά τώρα που βρισκόμαστε στην τελική ευθεία πριν από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, θα πρέπει να έρθουν κοντά στο παραολυμπιακό κίνημα και να σταθούν στο πλευρό των αθλητών που δίνουν και την ψυχή τους για ένα μετάλλιο. Με τη βοήθειά τους, η προετοιμασία των αθλητών θα είναι καλύτερη και τα μετάλλια φυσικά ακόμη περισσότερα».




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.