26/11/15

Νεαρή Αυστριακή ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου επειδή προσπάθησε να δραπετεύσει από το Χαλιφάτο


Νεαρή από την Αυστρία, που είχε εγκαταλείψει το σπίτι της για να καταταχθεί στο Ισλαμικό Χαλιφάτο, δέχθηκε άγριο ξυλοδαρμό που απέβη μοιραίος για τη ζωή της, όταν προσπάθησε να δραπετεύσει από τους τζιχαντιστές. 

Η 17χρονη Samra Kesinovic, είχε ταξιδέψει στη Συρία, μαζί με το φίλο της τον περασμένο χρόνο και όπως γράφει η αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung «ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου καθώς προσπαθούσε να δραπετεύσει από τα βίαια χέρια των τζιχαντιστών στη Ράκα».

Η εφημερίδα επικαλείται πληροφορίες 16χρονης Τυνήσιας που (για ευνόητους λόγους δεν θέλησε να αποκαλύψει το όνομά της) είχε επίσης ταξιδέψει για να ενωθεί με τους μαχητές του Ισλαμικού Χαλιφάτου και ζούσε μαζί με την Kesinovic. 

Την είδηση δημοσιεύει επίσης και η εφημερίδα «The Österreich», επικαλούμενη «δημοσιογραφικές πληροφορίες».



Στον αυστριακό Τύπο δημοσιεύονται ακόμη οι φωτογραφίες από την σύλληψη νεαρής που είχε συλληφθεί στην Ισπανία καθώς προσπαθούσε να φύγει για τη Συρία.

Παράλληλα, δημοσιεύονται και πληροφορίες πως νεαρές που έχουν απαχθεί από το ISIS (Χαλιφάτο) πωλούνται σε σκλαβοπάζαρα ακόμη και για το ευτελές ποσό ενός πακέτου τσιγάρων, σύμφωνα με πληροφορίες από απεσταλμένο του ΟΗΕ.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.