27/11/15

Πούτιν: Πράξη προδοσίας η κατάρριψη του αεροσκάφους


Οι πρόεδροι της Γαλλίας και της Ρωσίας συμφώνησαν σήμερα στην ανταλλαγή πληροφοριών των μυστικών υπηρεσιών των δύο χωρών για το Ισλαμικό Xαλιφάτο και άλλες εξτρεμιστικές οργανώσειςστη Συρία, για την βελτίωση της αποτελεσματικότητας των αεροπορικών εκστρατειών που πραγματοποιούν στη χώρα, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν από κοινού με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, η οποία ακολούθησε την συνάντηση των δύο ηγετών στο Κρεμλίνο.

«Αυτό που συμφωνήσαμε και αυτό είναι σημαντικό, είναι να πλήττουμε θέσεις μόνο του Ντάες (σ.σ. ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους στα αραβικά) και όχι ενάντια σε δυνάμεις που πολεμούν την τρομοκρατία. Θα ανταλλάσσουμε πληροφορίες για ποιους πρέπει να χτυπάμε και ποιους όχι», δήλωσε ο Ολάντ, σημειώνοντας πως οι δύο ηγέτες επίσης συμφώνησαν να στοχοθετούν μόνο θέσεις του Ισλαμικού Κράτους και παρόμοιες τζιχαντιστικές οργανώσεις.

«Γνωρίζουμε ότι η τρομοκρατία είναι ο κοινός μας εχθρός», δήλωσε ο Ολάντ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να επιτευχθεί συναίνεση για τον σχηματισμό μιας διευρυμένης και ισχυρής συμμαχίας για την καταπολέμησης τη τρομοκρατίας, ενώ τόνισε πως έφτασε η ώρα για τις χώρες που καταπολεμούν την τρομοκρατία να αναλάβουν την ευθύνη τους για όσα εξελίσσονται και να συντονίσουν τα βήματα τους.

Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν δήλωσε πως η κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24 από ένα τουρκικό καταδιωκτικό F-16 ήταν μια πράξη προδοσίας από μια χώρα που η Ρωσία θεωρούσε ως χώρα φίλη της.

Ο Πούτιν τόνισε πως πιστεύει πως η Ρωσία εξακολουθεί να είναι προσηλωμένη στην συνεργασία με τη δυτική συμμαχία (στην οποία ηγούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες) για τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία και εργάζεται για το σχηματισμό μιας ευρείας διεθνούς συμμαχίας που μπορεί να συμφωνήσει στον τρόπο επίλυσης της συριακής κρίσης.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.