6/11/15

Οι μπανάνες βοηθούν στην απώλεια βάρους


ν το πρόβλημά σας είναι ότι συχνά ξεπερνάτε την «κόκκινη» γραμμή του βάρους σας και θέλετε να χάσετε κάποια κιλά, το σίγουρο είναι, όπως λένε οι ειδικοί, ότι με την κατανάλωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών μπορείτε να το πετύχετε. Αλλά θα πρέπει η διατροφή σας να περιλαμβάνει όλα τα φρούτα κι αυτά που είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, όπως οι μπανάνες;

Η απάντηση είναι ναι! Μία μέτρια μπανάνα έχει περίπου 105 θερμίδες, 27 γραμμάρια υδατάνθρακες, 3 γραμμάρια φυτικές ίνες και μόλις 14 γραμμάρια σάκχαρα, αλλά και μία σειρά από θρεπτικές ουσίες. Προσοχή όμως, σε σύγκριση με άλλα φρούτα οι μπανάνες έχουν ελαφρώς υψηλότερες θερμίδες και υδατάνθρακες κι αν υπερβάλετε με την κατανάλωσή τους τότε αντί να ωφεληθείτε θα δείτε την… περιφέρειά σας να μεγαλώνει.

Ένα έξυπνο πρόγραμμα απώλειας βάρους περιλαμβάνει τακτική άσκηση, και πολλοί ειδικοί συμφωνούν ότι η κατανάλωση μπανάνας πριν και μετά την προπόνηση αποτελεί ιδανική πηγή καυσίμων. Ο λόγος είναι ότι οι μπανάνες είναι πλούσια σε γλυκόζη. Η εύπεπτη γλυκόζη όχι μόνο παρέχει τη βέλτιστη ενέργεια για να αντεπεξέλθετε σε μία δύσκολη προπόνηση, αλλά βοηθάει και στην γρήγορη αναπλήρωση των ενεργειακών αποθεμάτων του οργανισμού.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.