26/11/15

Βόλος: Κακοποίηση σοκ 7χρονου μαθητή σε σχολείο - Είδε τα πάντα η μητέρα του!


Το μάθημα βρισκόταν σε εξέλιξη με την μητέρα του 7χρονου να παρακολουθεί τις κινήσεις του παιδιού της - Τα όσα έγιναν στη συνέχεια έχουν συνταράξει τους εκπαιδευτικούς...

Μαθητές έβαλαν κάτω 7χρονο και τον κλωτσούσαν στο κεφάλι εν ώρα μαθήματος. Το πρωτοφανές περιστατικό σχολικής βίας, σημειώθηκε προχθές το μεσημέρι (24-11-2015) σε δημοτικό σχολείο του Βόλου και μάλιστα μπροστά στα μάτια της μητέρας του μαθητή, που είχε πάει νωρίτερα από το σχόλασμα στο σχολείο, προκειμένου να παραλάβει το παιδί της. Εκείνη την ώρα, λίγο μετά τη 13:30 το μεσημέρι, η α’ τάξη του συγκεκριμένου σχολείου, είχε μάθημα γυμναστικής. Η μητέρα προσέγγισε τα κάγκελα του προαυλίου όπου γινόταν το μάθημα. Είδε το παιδί της να ζητάει από τη δασκάλα να πάει τουαλέτα. Ενώ το παιδί κατευθυνόταν προς τις σχολικές τουαλέτες, η μητέρα παρατήρησε ότι από πίσω ακολούθησαν δύο παιδιά - συμμαθητές του γιου της...

Η μητέρα είδε το παιδί της πεσμένο στο έδαφος, με τον έναν συμμαθητή του να τον κρατάει κάτω και τον άλλο να τον κλωτσάει στα πόδια και στο κεφάλι. Αμέσως η μητέρα άρχισε να φωνάζει. Κατευθύνθηκε προς την πλευρά της δασκάλας και της ζήτησε να ανοίξει την πόρτα του σχολείου. Η δασκάλα που πιθανόν δεν αντιλήφθηκε τι γινόταν στην άλλη άκρη του σχολικού προαυλίου, της απάντησε ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος στο σχολείο, εν ώρα μαθήματος.
Η μητέρα δεν πτοήθηκε. Πήδηξε από τα κάγκελα του σχολείου και απομάκρυνε τα παιδιά που χτυπούσαν το γιο της. Διαπληκτίστηκε με τη δασκάλα και απομάκρυνε άρον - άρον το παιδί από το σχολείο. Με την επιστροφή στο σπίτι, ο 7χρονος μαθητής αποκάλυψε στο οικογενειακό περιβάλλον ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που έπεφτε θύμα βίαιης συμπεριφοράς από συμμαθητές του. Ανέφερε ότι δέχεται λεκτική βία, ότι υπήρξαν φορές που παιδιά τον κλείδωσαν μέσα στις σχολικές τουαλέτες ή μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας.
Το παιδί υπέστη σοκ και χθες δεν πήγε σχολείο. Το περιστατικό όμως με μάρτυρα την ίδια τη μητέρα κινητοποίησε την οικογένειά του, που συχνά είχε αναρωτηθεί τι συμβαίνει τον τελευταίο ένα μήνα και το παιδί έχει αλλάξει συμπεριφορά: είχε γίνει πιο βίαιο, μιλούσε άσχημα, αντιδρούσε. Συνοδεία δικηγόρου, η οικογένεια του μαθητή - θύματος επισκέφθηκε χθες τη διεύθυνση του σχολείου και την ενημέρωσε για το περιστατικό, ζητώντας τη μεταγραφή του παιδιού σε άλλο σχολείο.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε και η σχολική σύμβουλος, που εξήγησε στο οικογενειακό περιβάλλον του μαθητή ότι η μεταγραφή σε άλλο σχολείο δεν είναι λύση. Η ίδια ανέλαβε να διερευνήσει το περιστατικό. Ενημέρωσε ότι πρόκειται να συγκαλέσει σύλλογο διδασκόντων και σύλλογο γονέων, να παρακολουθήσει συμπεριφορές και να έρθει σε επαφή με τους άλλους μαθητές, προκειμένου να διαπιστωθεί τι έχει συμβεί και πώς θα αντιμετωπιστούν βίαιες συμπεριφορές μέσα στο σχολείο.
Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου - taxydromos.gr


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.