27/11/15

Ολλανδός πρωθυπουργός: Η Ελλάδα να δεχθεί 100.000 πρόσφυγες


Σε μία πρόκληση προχώρησε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, ο οποίος όχι μόνο δεν ικανοποιείται από τη δέσμευση της Ελλάδας να δεχθεί 50.000 πρόσφυγες, αλλά ζητεί ο αριθμός αυτός να διπλασιαστεί! 
Ειδικότερα, σύμφωνα με τους Financial Times ο Ολλανδός πρωθυπουργός είπε πως η χώρα μας  θα έπρεπε να αυξήσει την «ικανότητα υποδοχής» της σε τουλάχιστον 100.000. Ζήτησε μάλιστα καλύτερη προστασία των εξωτερικών συνόρων ώστε να μειωθούν οι ροές των προσφύγων. 
Ο Ρούτε, η χώρα του οποίου αναλαμβάνει τον Ιανουάριο την Προεδρία της ΕΕ, δήλωσε ότι οι νότιες χώρες της ΕΕ δεν έχουν εφαρμόσει ακόμη τις συμφωνηθείσες πολιτικές για την ανάσχεση της προσφυγικής ροής.
«Όπως γνωρίζουμε όλοι από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, οι μεγάλες αυτοκρατορίες καταρρέουν, εάν τα σύνορά τους δεν προστατεύονται καλά. Συνεπώς, έχουμε πράγματι ένα καθήκον να αντιμετωπίσουμε το θέμα», τόνισε ο Ρούτε σε συνέντευξη που έδωσε σε ομάδα διεθνών εφημερίδων.
Υπενθυμίζεται πως στην έκτακτη σύνοδο της 26ης Οκτωβρίου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε δεσμευτεί για τη φιλοξενία συνολικά 50.000 προσφύγων. Από αυτούς, οι 20.000 θα φιλοξενούνταν με extra χρηματοδότηση, δηλαδή με επιδότηση ενοικίου.
Σημειώνεται πως για την ερχόμενη Κυριακή, είναι προγραμματισμένη ακόμη μία Σύνοδος Κορυφής, αυτή τη φορά με την Τουρκία, για το προσφυγικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.