28/10/15

Συνελήφθη ο πιστολέρο της Λέσβου

Εξιχνιάστηκε χθες μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε. (Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου, υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος 43χρονου, στην περιοχή της Γέρας στη Λέσβο.

Συνελήφθη ένας 44χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ το ίδιο άτομο κατηγορείται ακόμα, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, απόπειρα κλοπής και κατοχή παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, συνελήφθη ένας ακόμη ημεδαπός, ηλικίας 45 ετών, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Πιο συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, ο 44χρονος επιχείρησε να αφαιρέσει μεγάλη ποσότητα καυσίμων, από μηχάνημα έργων, που ήταν σταθμευμένο σε εργοτάξιο στην περιοχή της Γέρας και όταν έγινε αντιληπτός από τον 43χρονο, που βρισκόταν κοντά στο σημείο, πυροβόλησε εναντίον του, με πιστόλι τραυματίζοντάς τον σοβαρά.

Το πιστόλι που χρησιμοποίησε ο δράστης, βρέθηκε κρυμμένο σε φορτηγό όχημα ιδιοκτησίας του, στην περιοχή της Γέρας ενώ από το σημείο, όπου έλαβε χώρα το περιστατικό, περισυλλέγησαν:

1 φυσίγγιο και 6 κάλυκες
6 πλαστικά μπιτόνια
1 λάστιχο 

Σε έρευνα που ακολούθησε σε οικία που διαμένουν, ο 44χρονος με τον 45χρονο, βρέθηκαν:

17 κυνηγητικά όπλα
1 αεροβόλο όπλο με διόπτρα σκόπευσης
1 πολεμικό τυφέκιο με διάφορα εξαρτήματα και μία ξιφολόγχη 
1.281 φυσίγγια διαφόρων τύπων
2 ασύρματοι επικοινωνίας
1 ζεύγος κιάλια
2 φακοί 

Τα όπλα, τα φυσίγγια και τα λοιπά προαναφερόμενα αντικείμενα κατασχέθηκαν, ενώ σε δίκυκλη μοτοσικλέτα που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του ο 44χρονος, βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν δύο (2) πλαστά χαρτονομίσματα συνολικής αξίας 70 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ενώ το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.