9/10/15

Μόνο στην Ελλάδα! Πέρασαν τα αγωνιστικά τόξα για παράνομα όπλα



Απίστευτο κι όμως ελληνικό! Για παράνομη οπλοκατοχή, προσήχθη η Μαρία Κυριλλοπούλου, ως υπεύθυνη αγώνα τοξοβολίας, που έγινε το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, αφού κανείς από τους αθλητές δεν είχε δηλώσει το τόξο του!

μφωνα με το νόμο, το τόξο θεωρείται λειόκανο όπλο, και οι κάτοχοί του πρέπει να έχουν άδεια οπλοκατοχής. Η υπάρχουσα νομοθεσία όμως, έχει τεράστια κενά και ένα τόξο μπορεί να δηλωθεί εντός 30 ημερών από την ημέρα που αναγράφεται στο τιμολόγιο αγοράς του. 

Αν τελικά το τόξο δε δηλωθεί εντός του προβλεπόμενου χρονικού διαστήματος τότε παραμένει παράνομο εσαεί. Η Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας, απέτρεπε τους αθλητές να βγάλουν άδεια οπλοκατοχής και ως εκ τούτου, ελάχιστοι μπορεί να την έχουν στην κατοχή τους τη συγκεκριμένη άδεια.
Στον αγώνα που έγινε λοιπόν το διήμερο 26-27 Σεπτεμβρίου στο ΟΑΚΑ, το οικείο αστυνομικό τμήμα, διεξήγαγε έλεγχο και διαπίστωσε ότι οι αθλητές δεν είχαν τις άδειες. Η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή της Μαρίας Κυριλλοπούλου, υπεύθυνης από την ΕΟΤ, για την διεξαγωγή του αγώνα, ενώ παράλληλα, πήρε τα ονόματα όλων των τοξοβόλων που συμμετείχαν στον αγώνα. 
Η κυρία Κυριλλοπούλου αφέθηκε ελεύθερη μετά από ενέργειες του δικηγόρου της Ομοσπονδίας. Ο εισαγγελέας θα διεξάγει μηνύσεις για παράνομη οπλοκατοχή, ενώ η Ομοσπονδία ζήτησε από τους αθλητές υπεύθυνες δηλώσεις στο πλαίσιο του πανελλήνιου πρωταθλήματος που γίνεται αυτό το Σαββατοκύριακο. 
Από το πουθενά λοιπόν δεκάδες αθλητές, εφόσον η υπόθεση προχωρήσει, κινδυνεύουν να βρεθούν κατηγορούμενοι για παράνομη οπλοκατοχή, η οποία επισύρει ποινή φυλάκισης από τρεις μήνες μέχρι πέντε χρόνια, αλλά και με χρηματικό πρόστιμο που μπορεί να φτάσει μέχρι τα 30.000 ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.