29/9/15

Συνελήφθη ο Λιακουνάκος

Συνελήφθη από τις αρχές το βράδυ της Δευτέρας ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος. Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης για το σκάνδαλο με το εξοπλιστικό σύστημα Embraer (ιπτάμενα ραντάρ).


Ενεργητική δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος για τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι οι κατηγορίες που τον βαραίνουν
Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Δευτέρας στο Παλαιό Ψυχικό από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος μετά από ένταλμα της ανακρίτριας Βασιλικής Μπράτη και τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα. 

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τον Θώμα Λιακουνάκο είναι οι εξής: ενεργητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο γνωστός επιχειρηματίας, ο οποίος ήταν εκπρόσωπος της εταιρείας AXON, η οποία μεσολάβησε μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της εταιρείας Ericsson για την επίμαχη σύμβαση, αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της ανακρίτριας το πρωί της Τρίτης, προκειμένου να λογοδοτήσει για την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Έρευνα για το συγκεκριμένο σκέλος των εξοπλιστικών που παραγγέλθηκαν επί Άκη Τσοχατζόπουλου διενήργησε ο επίκουρος εισαγγελέας διαφθοράς, Αντώνης Ελευθεριάνος, ο οποίος συγκέντρωσε σειρά στοιχείων που είχαν ως αποτέλεσμα την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος του Λιακουνάκου.

Ο «ασκός του Αιόλου» άνοιξε μετά την απολογία του αναπληρωτή γενικού διευθυντή εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα (την περίοδο 1996-2002), που αποκάλυψε τους ανθρώπους, οι οποίοι μεσολάβησαν στη διαδρομή της μίζας.

Ο απόστρατος αξιωματικός της Αεροπορίας  και αντιπρόσωπος της Embraer, Χρήστος Τούμπας
φέρεται να έχει μιλήσει για τον ρόλο του Θωμά Λιακουνάκου στην εν λόγω υπόθεση.

Συγκεκριμένα ισχυρίζεται πως από τον Ιανουάριο του 1998 την υπόθεση είχε αναλάβει ουσιαστικά η ΑΧΟΝ του Θωμά Λιακουνάκου, που πραγματοποιούσε επισκέψεις στο Υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας, το ΓΕΑ και τη γενική διεύθυνση εξοπλισμών, επί των ημερών του Γιάννη Σμπώκου.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ο Αντώνης Κάντας έχει κατονομάσει και στενό συνεργάτη του επιχειρηματία ως μεσολαβητή των χρημάτων, που κατέληγαν στον Γιάννη Σμπώκο.

Μάλιστα φέρεται να έχει υποστηρίξει χαρακτηριστικά για τον επιχειρηματία: "για μία 25ετία με λάδωνε", ενώ παράλληλα είχε κάνει λόγο για μίζες σε σακβουαγιαζ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου 13 εκατομμύρια ευρώ εκτιμάται πως ήταν η μίζα στην υπόθεση των Embraer.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«28-9-2015. Βραδινές ώρες σήμερα συνελήφθη στο Π. Ψυχικό από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Δ.Α.Α, 67χρονος ημεδαπός επιχειρηματίας με ένταλμα σύλληψης ανακριτού, κατηγορούμενος για παράβαση των νόμων περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καταχραστών του δημοσίου χρήματος, δωροδοκία υπαλλήλων και άλλα αδικήματα»

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.