20/9/15

Εκλογές 2015: Εκατοντάδες ξένοι ανταποκριτές στην Ελλάδα


Πάνω από 160 δημοσιογράφοι από εφημερίδες, διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς βρίσκονται στην Ελλάδα για την κάλυψη των εκλογών. Το βράδυ θα βρεθούν όλοι στο Κέντρο Τύπου του Ζαππείου. Ανάμεσά τους βρίσκονται και εκπρόσωποι Τύπου από το Ιράν και τη Βραζιλία. 

Και μπορεί σήμερα όλοι οι προβολείς να είναι στραμμένοι στην Ελλάδα, δεν έγινε όμως το ίδιο και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, την οποία η πλειονότητα των ΜΜΕ αντιμετώπισε χαλαρά με το σκεπτικό ότι «όποια κυβέρνηση και αν υπάρξει θα κληθεί να εφαρμόσει ένα συγκεκριμένο μνημόνιο».

Έτσι δεν είχαν κατασκηνώσει εδώ όλη την προηγούμενη τελευταία εβδομάδα πριν από την κάλπη, 
όπως είχε γίνει στις εκλογές του Ιανουαρίου, όπου ο Ρίτσαρντ Κουέστ του CNN έδινε νυχθημερόν ανταποκρίσεις. Παραμένουν, όμως, ετοιμοπόλεμοι...

Αν την Τετάρτη-Πέμπτη, μετά τις εκλογές υπάρξει κώλυμα στη σύνθεση της κυβέρνησης, θα σπεύσουν στην Αθήνα για όσο χρειαστεί. Το άνοιγμα των εκλογικών κέντρων πάντως, στις 07.00 το πρωί, έκανε το γύρο του κόσμου σε ζωντανή σύνδεση μέσω του CNN, του BBC και άλλων πρακτορείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.