22/8/15

Ειδήσεις σε τίτλους: Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από την επίθεση κατά της αστυνομίας στο Κάιρο



Κάιρο, Αίγυπτος
Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης στο Κάιρο με στόχο κτίριο της κρατικής ασφάλειας. Τουλάχιστον 29 άτομα τραυματίστηκαν -αστυνομικοί, στρατιώτες και κάτοικοι.

Το Ισλαμικό Κράτος δηλώνει μέσω Twitter ότι «στρατιώτες του κατάφεραν να στοχεύσουν, με τη βοήθεια παγιδευμένου αυτοκινήτου, το κτίριο των υπηρεσιών πληροφοριών στην καρδιά του Καΐρου». Η επίθεση είχε στόχο να πάρει «εκδίκηση για τους μάρτυρες αδελφούς».

Η επίθεση σημειώθηκε στη βόρεια συνοικία Σούμπρα της πρωτεύουσας εναντίον κτιρίου της κρατικής ασφαλείας, υπηρεσία που υπάγεται στην αστυνομία, και κοντά σε δικαστήριο. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας Χούσαμ Αμπελ Γάφαρ, από την επίθεση τραυματίστηκαν 29 άνθρωποι, ανάμεσα τους κάτοικοι της περιοχής και έξι αστυνομικοί.

Το αιγυπτιακό σκέλος του Ισλαμικού Κράτους πραγματοποιεί συχνά βομβιστικές επιθέσεις και επιθέσεις κομάντος εναντίον στρατιωτών και αστυνομικών από τότε που ο στρατός απέπεμψε και συνέλαβε στις 3 Ιουλίου του 2013 τον εκλεγμένο ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι και καταστέλλει οποιαδήποτε εκδήλωση διαμαρτυρίας των υποστηρικτών του.

Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με αύξηση των επιθέσεων της ένοπλης οργάνωσης Επαρχία Σινά, γνωστή προηγουμένως με την ονομασία Ανσαρ Μπέιτ αλ-Μάκντις πριν τα μέλη της δηλώσουν υποταγή στο Ισλαμικό Κράτος το φθινόπωρο του 2014.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Διαβάστε λεπτομέρειες και ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ - ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.