22/8/15

Πέντε τρόποι για να ανανεώσετε τη διατροφή σας



Η υγιεινή διατροφή δεν είναι απλά μια μέθοδος για να χάσει κανείς κιλά ή να διατηρήσει την κομψή σιλουέτα του αλλά είναι η βάση για μια καλή φυσική κατάσταση και ένα ισορροπημένο τρόπο ζωής. Ανακαλύψτε 5 τρόπους για να ανανεώσετε τη διατροφή σας και μέσα από μικρές αλλαγές να καταφέρετε να χάσετε κιλά:
1. Μειώστε το αλάτι:
Πολλά προϊόντα περιέχουν αλάτι σε μεγάλη ποσότητα για αυτό καλό είναι να μειώσετε το αλάτι που βάζετε στο φαγητό αλλά και να ελέγχετε την ποσότητα που είναι ‘κρυμμένη’ στα συσκευασμένα τρόφιμα.
2. Προσοχή στη ζάχαρη:
Η ζάχαρη μας δίνει κενές’ θερμίδες με ελάχιστη διατροφική αξία. Αυτό σημαίνει ότι παχαίνει χωρίς απαραίτητα να μας δίνει θρεπτικά συστατικά. Προσπαθήστε να ελαττώσετε τα τρόφιμα που περιέχουν ζάχαρη και επιλέξτε φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα για σνακ.
3. Άπαχο κρέας:
Να επιλέγετε πάντα άπαχος κρέας χωρίς λίπος για να φροντίσετε την υγεία σας αλλά και το βάρος σας. Το λίπος μπορεί να αυξήσει την χοληστερίνη αλλά και να σας παχύνει ειδικά όταν μαγειρεύεται με παχυντικά υλικά.
4. Προβιοτικά:
Βελτιώστε την λειτουργία του οργανισμού σας με προβιοτικά, με βακτήρια δηλαδή που είναι απαραίτητα για την υγεία σας, που βρίσκονται στο γιαούρτι, σε κάποια γαλακτοκομικά, στην ιαπωνική πάστα από σόγια (miso) και στο ψωμί ολικής με φυσικό προζύμι.
5. Κρασί:
Ένα με δύο ποτήρια κόκκινο κρασί είναι η κατάλληλη ποσότητα για να επωφεληθείτε από τα αντιοξειδωτικά συστατικά που περιέχει, για να μειώσετε την χοληστερίνη και να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιοπάθειας ή εγκεφαλικού.

Πηγή: kathimerini.gr
Διαβάστε λεπτομέρειες και ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ - ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.