23/8/15

Ειδήσεις σε τίτλους: Η Γραμματέας Πολιτισμού ανεπιθύμητη στην Αμφίπολη



του Γιώργου Ροδάκογλου
Το παιγνίδι της πόρτας «παίζεται» τις ημέρες αυτές στο υπουργείο Πολιτισμού. Ο ένας την κλείνει και ο άλλος την ανοίγει. Οι πόρτες του ΥΠ.ΠΟ θα έλεγε κανείς, ότι κλείνουν ήσυχα αλλά συνωμοτικά ,οι πόρτες όμως στην Αμφίπολη κάνουν θόρυβο.

Ο Αχιλλέας Ζαπράνης πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και ο Κώστας Μελίτος Δήμαρχος Αμφίπολης ζήτησαν ραντεβού με τον Νίκο Ξυδάκη προκειμένου να τον ενημερώσουν για ένα πρότζεκτ συνεργασίας που θα αναπτύξουν από κοινού και αφορά στην προβολή της περιοχής.
Το αίτημα εστάλη στο γραφείο στο ΥΠ.ΠΟ λίγες ημέρες πριν δημοσιευτεί το πόρισμα της Αγγελικής Κοτταρίδη και της Τζένης Βελένη στην εφημερίδα Αυγή, και το οποίο υποστηρίζει ότι ο Μακεδονικός Τάφος της Αμφίπολης είναι «Ρωμαϊκό κτίριο».
Δύο ημέρες αργότερα το ίδιο το Υπουργείο ανακοίνωσε την πολύ καλή συνεργασία που έχει με τον Δήμαρχο της Αμφίπολης.
Από τότε έως σήμερα όμως, πέρασαν είκοσι ημέρες και στο πλαίσιο πάντα της καλής συνεργασίας, η πόρτα του Νίκου Ξυδάκη δεν άνοιξε ακόμη. Καμία απάντηση δεν εστάλη ,θετική ή αρνητική στο αίτημα που του κατατέθηκε. Οι πολλές υποχρεώσεις του αναπληρωτή υπουργού φαίνεται πως δεν του αφήνουν το περιθώριο, ούτε μια απλή εντολή να δώσει στη γραμματέα του. Πόσο μάλιστα τώρα, ενόψει και των εκλογών.
Το ανοιγοκλείσιμο της πόρτας στο υπουργείο, ανέλαβε η Γ.Γ του ΥΠ.ΠΟ Μαρία Βλαζάκη. Η ίδια μπορεί να χειρίζεται με μαεστρία όσες πόρτες έχει το κτίριο στην οδό Μπουμπουλίνας άλλα δεν περίμενε ποτέ ότι θα βρεθεί αντιμέτωπη με τα Μακεδονικά θυρόφυλλα στον Τύμβο Καστά. Το Ρωμαϊκό πόρισμα που υποστηρίζει ή ίδια και η παρέα της, καθιστά για πρώτη φορά, Γενική Γραμματέα υπουργείου Πολιτισμού ως το πλέον ανεπιθύμητο άτομο στην ιστορική περιοχή. Η τοπική κοινωνία , ακόμη και η Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ αντιδρούν στους ισχυρισμούς περί «Ρωμαϊκού κτιρίου» αφού όπως λένε θίγουν βάναυσα πρωτίστως την μνήμη του Δημήτρη Λαζαρίδη, την ανασκαφέα Κατερίνα Περιστέρη, αλλά και τους ίδιους.
Αν και οι κάτοικοι της περιοχής φημίζονται για την φιλοξενία τους, ωστόσο τα ονόματα Βλαζάκη, Κοτταρίδη, Βελένη και σύζυγος Γιώργος, αποτελούν κόκκινο πανί. Μπροστά λοιπόν στον φόβο απρόβλεπτων συμπεριφορών η κυρία Βλαζάκη ανέβαλε το ταξίδι της που ήταν προγραμματισμένο 19 Αυγούστου και είναι άγνωστο εάν θα μπορέσει να επισκεφθεί την Αμφίπολη.
Πόρτες όμως ανοιγοκλείνουν τις ημέρες αυτές και σ άλλες ανασκαφές της Αμφίπολης. Ποιοι τις ανοίγουν και με πιο σκοπό τις διαπερνούν, είναι το αποκαλυπτικό θέμα των επόμενων ημερών.

Διαβάστε λεπτομέρειες και ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ - ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.