24/8/15

Ειδήσεις σε τίτλους: Συνελήφθη 46χρονος Ρώσος που φέρεται να έχει διαπράξει οικονομικά εγκλήματα



Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της παραμονής του σε συγκεκριμένο ξενοδοχειακό συγκρότημα της Ρόδου και της εμφάνισης του στο ΑΤ Ρόδου, αφέθηκε χθες, με εντολή της Εισαγγελέως Εφετών Δωδεκάνησο, ένας 46χρονος Ρώσος, που συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης, από αστυνομικούς του Α.Τ. Αερολιμένα Ρόδου,  γιατί εκκρεμούσε σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης.
Συγκεκριμένα, ο 46χρονος διώκετο με ένταλμα σύλληψης αρχών της Ρωσίας, για οικονομικά εγκλήματα που διέπραξε στη χώρα του. Πιο συγκεκριμένα κατηγορείται για φοροδιαφυγή ύψους 45 εκατ. Ρουβλίων!
Ο ίδιος διατείνεται ότι δεν τέλεσε τα αδικήματα που του αποδίδονται και ότι η δίωξη σε βάρος του είναι πολιτική διότι ήλθε σε αντιπαράθεση με τον Πούτιν!
Μάλιστα είχε προηγηθεί σύλληψη του στην Κύπρο δυνάμει του ίδιου εντάλματος και οι εκεί δικαστικές αρχές αποφάσισαν να μην τον εκδώσουν στη Ρωσία αποδεχόμενοι τους ισχυρισμούς του.
Η Εισαγγελέας Εφετών αποφάσισε να τον αφήσει προσωρινά ελεύθερο μέχρι να αποσταλούν αρμοδίως στη Ρόδο στοιχεία της δικογραφίας, που εκκρεμεί σε βάρος του, από τη Ρωσία.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Γιάννης Ζερβός.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.