27/8/15

Ειδήσεις σε τίτλους: Τούρκοι αστυνομικοί βασάνισαν και απείλησαν 17χρονη ότι θα τη δώσουν στο Ισλαμικό Κράτος




Η τουρκική Αστυνομία απείλησε μια 17χρονη Κούρδισσα, που συνέλαβε κατηγορούμενη ως μέλος του PKK, ότι «θα σε παραδώσουμε στο Ισλαμικό Κράτοςεάν δεν μιλήσεις».
Σύμφωνα με το Awdnews, η τουρκική Αστυνομία συνέλαβε μια 17χρονη με την κατηγορία ότι είναι μέλος σε «παράνομη οργάνωση». Το κορίτσι κρατείται στην κουρδική επαρχία της Βαν, στην ανατολική Τουρκία.
Όπως είπε η ίδια η νεαρή στην οικογένειά της και στους δικηγόρους της, η Αστυνομία τη βασάνισε για να αποσπάσει ομολογία.
Ενώ τη χτυπούσαν για να μιλήσει, την απείλησαν ότι θα την παρέδιδαν στο Ισλαμικό Κράτος. Και άλλοι κρατούμενοι στις φυλακές της Βαν έχουν καταγγείλει ότι οι Τούρκοι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν και σε εκείνους την ίδια απειλή.
Ο Εμίν Σεκέρ, διευθυντής της TUAD-DER, μιας οργάνωσης που υποστηρίζει τους κρατούμενους και τις οικογένειές τους, δήλωσε στον Τύπο ότι οι αστυνομικοί φόρεσαν στην κοπέλα μια κουκούλα στο κεφάλι της, όταν αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις τους, και την απείλησαν ότι θα τη δώσουν στο Ισλαμικό Κράτος να την «κανονίσει».
Ο Εμίν Σεκέρ δήλωσε επίσης ότι η κοπέλα ξυλοκοπήθηκε άγρια και πολλές φορές ενώ την έγδυσαν ολότελα για «σωματικό έλεγχο».

Διαβάστε λεπτομέρειες και ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ - ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.